Neubehli ani dva týždne od prvého kola série Slovenského pohára SLA v 3D lukostreľbe a našim 3bečanom už bolo treba chystať luky na kolo druhé. To sa odohralo 13. apríla v lesnom prostredí Malých Karpát.

Dejiskom tohto kola bolo okolie rekreačného zariadenia Planinka neďaleko obce Dechtice (okres Trnava).

Preteky sa uskutočnili pod patronátom Archery klubu Geronimo z Trnavy. Chlad a ponuré aprílové počasie nezabránilo lukostrelcom z 3beča prísť opäť otestovať svoje sily v silnej konkurencii. Pretekov sa zúčastnilo 15 zástupcov z nášho klubu a opäť neobišli naprázdno.

V kategórii PBHB detí získal zlatú medailu Samko Rábek. V mužskej kategórii PBHB obsadil siedme miesto Maroš Kolesnáč. Medzi veteránmi suverénne zvíťazil Jozef Matejov.

V kategórii TRLB detí dosiahol vynikajúci výkon Beny Žember (228 bodov) a s prehľadom si vybojoval zlato. Medzi kadetmi skončil druhý Lukáš Hošek, kategóriu kadetiek ovládli dve naše dievčatá – Miška Mašlániová(prvé miesto) a Ema Mašlániová (druhé miesto).

Výborne si počínal aj Peter Mekýš, ktorý v kategórii mužov TRLB obsadil druhé miesto. V rovnakej kategórii súťažili aj Miroslav Mašláni (deviata priečka) aMarek Mašláni (trináste miesto). Medzi veteránmi zvíťazil Róbert Straňák, na štvrtom mieste sa umiestnil Stanislav Bočkay.

V kategórii TRRB súťažili traja 3bečania. Samko Chochula skončil medzi deťmi na druhom mieste, pričom zlato mu ušlo o jediný bod. Ondrej Škorňák strieľal medzi kadetmi a obsadil štvrté miesto. Zastúpenie sme mali aj medzi mužmi, súťažil Tibor Mažgut a umiestnil sa na pätnástom mieste.