Hoci za oknom počasie pripomína október, lukostrelecká sezóna na ročné obdobie nehľadí. Aj v máji sa uskutočnilo kolo sériovej súťaže Slovenský pohár SLA v 3D lukostreľbe 2019.

Toto, v poradí už tretie kolo pretekov, sa odohralo neďaleko hlavného mesta Slovenska, v obci Malinovo. V priestoroch miestnej odbornej strednej školy záhradníckej si merali sily lukostrelci z celého Slovenska i blízkeho zahraničia, medzi nimi opäť aj zástupcovia LK 3beč Partizánske.

Preteky sa uskutočnili v nám už dobre známom zámockom parku v centre obce. Počasie sa našťastie rozhodlo aspoň na tento jeden deň umúdriť a slnko nám po celý čas dokazovalo svoju priazeň.

Okrem slnka nás však na pokoji nenechali ani všadeprítomné mravce, a tak pohyb po trati pripomínal viac tanečnú horúčku ako lukostreleckú súťaž. Aj o tom však terénna lukostreľba je a my sa musíme podmienkam prostredia jednoducho prispôsobiť.

Trať bola pripravená kvalitne, na príjemnom rovinatom teréne, hoci nechýbali terče zamerané na náročnosť techniky streľby z a do prudkého svahu.

Účasť 3bečanov tentokrát nebola až taká vysoká, napriek tomu sme však všetci odchádzali s úsmevmi na perách a niektorí aj s medailami na krku.
V kategórii PBHB detí nás reprezentoval Samko Jerguš Rábek, ktorý si svojím výkonom zabezpečil prvé miesto.

V kategórii TRLB deti prvé miesto obsadil Benjamín Žember. Medzi kadetmi získal striebro Lukáš Hošek a medzi kadetkami skončila prvá Miška Mašlániová. V kategórii mužov TRLB obsadil desiate miesto Miro Mašláni. V kategórii TRLB ženy sme mali tentoraz až dve zástupkyne. Barbara Benkovičová obsadila šieste a Mária Pátková siedme miesto.

V kategórii kadetov TRRB súťažil Ondrej Škorňák, ktorý skončil na šiestom mieste. Medzi mužmi TRRB si dvanáste miesto vystrieľal Tibor Mažgut.

Tešíme sa už vopred na ďalšie kolo Slovenského pohára, ktoré sa uskutoční v Ostrej Lúke, v srdci Slovenska. Našim lukostrelcom prajeme opäť množstvo úspešných výstrelov.