Sme tu zas. Aj to si mohli povedať naši lukostrelci, keď v sobotu, 30. marca, prišli do Turej Lúky na Myjave. Práve tu sa uskutočnil prvý tohtoročný pretek sériovej súťaže Slovenského pohára.

Prvé jarné dni priniesli nielen krásne počasie, ale aj nové zážitky. Prebúdzajúca sa lukostrelecká sezóna však prináša už aj prvé plody. Tréningy v interiéri počas zimy sa prejavili v ziskoch medailových umiestnení našich členov vo viacerých kategóriách.

Počasie veľmi pekne dopĺňalo naše dojmy zo súťaže. Organizátorom prvého kola Slovenského pohára bol klub Horné Húščie 3D, ktorý je známy nielen kvalitou svojich členov, ale aj pretekov, ktoré organizujú.

Inak tomu nebolo ani tentoraz. Opäť sme si dobre zastrieľali na kvalitne pripravenej trati, ktorá sa rozprestierala v okolí poľovníckej strelnice Padelky neďaleko Myjavy. Zo súťaže sme odchádzali spokojní nielen vďaka úspechom v streľbe, ale aj vďaka výbornému obedu v réžií miestnych poľovníkov.

A ako sa nám darilo? Prvého kola Slovenského pohára v 3D lukostreľbe sa zúčastnilo 226 súťažiacich, medzi nimi až 19 zástupcov Partizánskeho. V kategórii BB deti obsadil tretie miesto Matej Ciglian, medzi veteránmi HU skončil druhý Ivan Hudec.

S PBHB lukom sa medzi deťmi na prvé miesto prebojoval Samuel Jerguš Rábek, so striebrom skončil Daniel Mavrák ml. V seniorskej kategórii PBHB obsadil ôsme miesto Daniel Mavrák st. a deviate Maroš Kolesnáč. Medzi veteránmi si striebro vystrieľal Jozef Matejov.

Aj kategória TRLB mala tradične silné 3bečské zastúpenie. V kategórii detí zvíťazil Benjamín Žember, medzi kadetmi bol druhý Lukáš Hošek. Kadetky zastupovali dve naše dievčatá – Michaela Mašlániová získala zlato, Ema Mašlániovástriebornú medailu.

Úspech sme zaznamenali aj v konkurenčne silnej kategórii mužov TRLB. Prvé miesto obsadil Peter Mekýš, na desiatom skončil Miroslav Mašláni a na štrnástom mieste Marek Mašláni. Kategóriu veteránov ovládol Róbert Straňák, Stanislav Bočkay skončil na piatej priečke.

Zástupcov klubu sme mali aj v kategórii TRRB. Medzi kadetmi získal bronz Ondrej Škorňák, v kategórii mužov nás reprezentoval Tibor Mažgut, ktorý obsadil dvanáste miesto.

Sezónu sme odštartovali viac než úspešne a veru, dobrý pocit z pretekov nestihne ani vyprchať – druhé kolo Slovenského pohára je už za dverami. Tešíme sa na 13. apríla a veríme, že organizátori súťaže v Dechticiach sa svojej úlohy zhostia ako sa patrí.