Tak sme sa predsa dočkali. Hrdzavejúce kolesá lukostreleckej súťažnej mašinérie sa opäť mohli dať do pohybu. Po vynútenej pauze spôsobenej koronakrízou sa v sobotu, 13. júna 2020, uskutočnilo tohtoročné prvé kolo Slovenského pohára SLA v 3D lukostreľbe.

Kolá súťaže, ktoré sa mali uskutočniť počas trojmesačnej prestávky, dostali náhradné termíny. Naši lukostrelci sa teda môžu tešiť a pripravovať na plnohodnotnú sériu Slovenského pohára 2020.

V sezóne 2020 sa táto súťaž strieľa opäť po jednom šípe na každý terč. Do pravidiel bolo pridaných pár zmien, jednou z nich je napríklad pripravenie dvoch streleckých stanovísk v prípade celkového počtu strelcov presahujúceho číslo 150. V praxi to znamená, že v prípade vyššieho počtu účastníkov musia byť pri každom terči dva kolíky, od ktorých môžu naraz strieľať dvaja súťažiaci.

Nadšení z možnosti opäť pretekať sme si vychutnávali krásnu trať ako aj stretnutia s priateľmi z celého Slovenska aj okolitých krajín. Skromné domáce cvičné strelnice, izolované tréningy, či vonkajší oddychový parkúr sme vymenili za napätie súťažných súbojov do posledného šípu.

Prvé kolo Slovenského pohára SLA 3D 2020 odštartovalo sezónu v okolí Horského hotela Bartoška na známom horskom prechode Šturec (medzi Turcom a Banskou Bystricou). Preteky pripravil klub Arquitis z Blatnice.

Na tejto súťaži nechýbali ani zástupcovia LK 3beč Partizánske vo viacerých kategóriách. V divízii BB deti nás reprezentoval Matej Ciglian (CVČ Partizánske), ktorý získal bronzovú medailu.

Úspešný bol aj Daniel Mavrák ml. v divízii PBHB deti, ktorý si vybojoval zlato. Medzi PBHB seniormi obsadil štvrté miesto Daniel Mavrák st., na siedmom mieste skončil Maroš Kolesnáč. V kategórii veteránov skončil v tejto divízii druhý Jozef Matejov.

Tradične silná bola ja divízia TRLB. Medzi kadetmi súťažil Benjamín Žember, ktorý skončil na prvom mieste a svojho klubového súpera – Lukáša Hošeka – porazil len o osem bodov. Lukáš sa umiestnil na druhej priečke. Medzi kadetkami strieľala Michaela Mašlániová, ktorá taktiež skončila druhá.

Zaujímavé to bolo medzi mužmi TRLB, kde ôsme miesto získal Miroslav Mašláni a opäť tak porazil zvyčajne úspešnejšieho Petra Mekýša, ktorý skončil desiaty. V ženskej kategórii súťažila Barbara Benkovičová, ktorá obsadila štvrté miesto.

TRLB divíziu sme mali zastúpenú aj v kategórii veteránov. Na druhej priečke skončil Róbert Straňák, na siedmej Stanislav Bočkay.

Svojich reprezentantov malo Partizánske aj v divízii TRRB. Medzi deťmi strieľal Matúš Kúdela (CVČ Partizánske) a skončil štvrtý. V kategórii kadetov súťažil Ondrej Škorňák, ktorý získal bronz. Medzi kadetkami za nás bojovala Veronika Rybanská (CVČ Partizánske), ktorá sa v náročnej konkurencii umiestnila na šiestom mieste. V taktiež silnej kategórii mužov strieľal Tibor Mažgut, ktorý obsadil deviate miesto.