Máj, ktorý chcel byť októbrom sa konečne skončil a hľa! Opäť sme sa dočkali jedného z najkrajších a najradostnejších sviatkov v roku.

Špeciálny deň, ktorý oslavujú všetky deti sme, ako už tradične, strávili na rozľahlom priestranstve lúky pri bývalej chate Ondrej nad obcou Brodzany.

Mestská umelecká agentúra v spolupráci s mestom Partizánske už po dvadsiaty raz organizovala obľúbené podujatie pre deti – Cestu rozprávkovým lesom.

Trasa znovu viedla od Salaša v Partizánskom na lúku pri bývalej chate Ondrej – v mierkach detskej chôdze je to krásna, hodinu a pol trvajúca, prechádzka.

Počas cesty deti plnili úlohy na rôznych rozprávkových stanoviskách a na konci na nich čakal ešte bohatý kultúrny program v podobe vystúpení rozličných záujmových združení z mesta.

Okrem vystúpení priamo na pódiu mali účastníci možnosť zapojiť sa aj do množstva ďalších aktivít, medzi ktoré už štvrtý rok patrila aj lukostreľba pod patronátom LK 3beč.

Hoci sme do poslednej piatkovej hodiny večernej nevedeli či nám počasie nechystá nejaké mokré prekvapenia, na akciu sme sa ako vždy tešili a predháňali sa v tipoch, koľko asi príde tento rok ľudí.

Aké krásne bolo prebudenie do sobotného rána, keď sa na svet usmievalo slnko a štedro ho častovalo svojimi horúcimi lúčmi. K lukostreleckej výbave sme teda pribalili opaľovacie krémy a hor sa do lesa!

Pripravili sme svoje stanovisko, nasadili úsmevy a už sme aj vítali prvých záujemcov o streľbu. Počasie bolo skutočne ukážkové, a to sa odrazilo aj na enormnom počte účastníkov Cesty rozprávkovým lesom.

Čas nám plynul veľmi rýchlo a tak sme sa ani nenazdali a bol tu záver podujatia. Spokojní, unavení, ale s pocitom pekne a užitočne stráveného dňa sme pobalili veci, rozlúčili sa s priateľmi organizátormi a odišli domov.

Ak nás aj spätne máta akási smutná nostalgia, nemusíme zúfať. Rozprávkový les, o rok sme tu zas!