Prvý mesiac roku 2018 je už za nami a maličkými krokmi sa nám blíži aj začiatok hlavnej lukostreleckej sezóny. Lukostrelci z 3beča však súťažia aj na mimosezónnych pretekoch – v rámci série súťaže Zimnej ligy 2017/2018.

Jej piate kolo sa odohralo tretieho februára v susednej Českej republike neďaleko krajského mesta Zlín.

Pretek sa uskutočnil v miestnej časti Zlín – Kostelec, konkrétne v zaujímavých priestoroch golfového ihriska Golf Club Lázně Kostelec. Organizátorom pretekov bol Lukostrelecký klub Phoenix priamo z Kostelca.

Príjemná trať nezradila našich členov a z Moravy si okrem „suvenírov“ v podobe golfových loptičiek priniesli aj cenné kovy. Hoci série Zimnej ligy sa 3beč nezúčastňuje „v plnej sile“, na týchto pretekoch sme mali početné zastúpenie.

3bečania, ako tradične, domov priviezli peknú zbierku medailí. Medzi deťmi nás zastupovali chlapci zo ZŠ R. Jašíka. V kategórii PBHB Samko Jerguš Rábek, a v TRRB Samko Chochula. Obaja vybojovali zlato. V náročnej konkurencii kategórie PBHB muži súťažil Maroš Kolesnáč, ktorý sa umiestnil na peknom siedmom mieste.

V tradične ťažkom súboji kategórie TRLB muži si druhé miesto vydobil Róbert Straňák. Medzi veteránmi kategórie TRLB zvíťazil Stanko Bočkay.

Všetkým našim medailistom gratulujeme a prajeme im úspešné ukončenie Zimnej ligy, v ktorej nás čaká ešte jedno kolo a finále. Veríme, že naši členovia budú na stupňoch víťazov aj v celkovom pohárovom hodnotení.

Ostatným lukostrelcom prajeme do nasledujúcej sezóny mnoho úspechov v podobe trafených terčov, čo najmenej zlomených šípov a predovšetkým chuť strieľať a súťažiť za náš klub. :)