Lukostrelecká sezóna pokračuje aj v auguste, konkrétne sériou pretekov Slovenský pohár SLA 3D. V poradí už šieste kolo súťaže sa uskutočnilo vo sviežom horskom prostredí strediska Látky neďaleko Hriňovej na strednom Slovensku. Tento rok nám do karát hralo aj počasie, bolo slnečno a príjemne teplo, klíma tak akurát na lukostreľbu.

Na šiesty Slovenský pohár pricestovalo takmer sto tridsať súťažiacich z celého Slovenska. Nechýbala ani výprava 3bečanov z Partizánskeho. Tentokrát sme však nezaujali len výkonmi a ukoristenými medailami. Práve v Látkach sa odohrala premiéra nových spoločných klubových dresov, vďaka ktorým budeme všetci vedieť kam patríme a tiež budeme môcť reprezentovať náš klub o niečo lepšie. Dresy dostali pochvaly aj od súperov z iných klubov a veríme, že novučičké reprezentačné odevy boli a budú zárukou súťažných úspechov.

V nadmorskej výške čosi vyše 1000 m. n. m. sa nám strieľalo výborne. Atmosféra bola príjemná a priateľská ako vždy, organizácia pretekov sa opäť vydarila, za čo patrí vďaka tentoraz Združeniu kušostrelcov – Kušostrelci.sk. Po rannej kávičke a občerstvení sme sa vydali na trať, ktorá bola pripravená technicky náročnejšie, čo je však na Slovenskom pohári žiaduce a primerané. Po fyzickej stránke nešlo o ťažkú trasu a tak sme si naplno vychutnávali výhľady do okolia, či na krásnu živú prírodu zo srdca Slovenska.

Súťaž v Látkach sme si užili do sýtosti a odniesli si odtiaľ opäť bohatú úrodu medailových ocenení. Lukostrelci z Partizánskeho sa ako tradične ocitli na stupňoch víťazov takmer vo všetkých súťažných kategóriách.

V kategórii PBHB veteráni sa súťaže zúčastnil Jozef Matejov a skončil na treťom mieste. V kategórii TRLB deti sa na prvom mieste umiestnila Miška Mašlániová, kategória TRLB kadetky opäť patrila Eme Mašlániovej, ktorá takisto získala zlatú medailu.

V tradične silnej konkurencii kategórie TRLB muži sa na piatom mieste ocitol Peter Mekýš, v rovnakej kategórii súťažili aj Miro Mašláni, ktorý skončil ôsmy, a Marek Mašláni, ktorý skončil desiaty. V kategórii TRLB ženy získala bronzovú medailu Mária Pátková. Stano Bočkay, súťažiaci v kategórii TRLB veteráni obsadil striebornú priečku.

Na súťaži sa ukázali aj naši bojovníci v konkurenčne náročnej kategórii TRRB. Za deti strieľal Samko Chochula, ktorý skončil druhý, v skupine dievčat to bola zas Peťa Mašlániová, ktorá takisto získala striebro. V kategórii kadetov súťažili Ondrej Škorňák a Miro Cibula. V Látkach bol úspešnejší Ondrej, ktorý obsadil druhé miesto a jeho hodenú rukavicu so cťou prijal Miro, ktorý skončil bronzový.

Náš klub je s výsledkami pretekov veľmi spokojný a začína prípravy na posledné, finálové kolo Slovenského pohára SLA v 3D lukostreľbe, ktoré sa uskutoční 09. septembra 2017 u nás v Partizánskom v priestoroch lesov okolo Salaša. Tešíme sa na všetkých zúčastnených a dúfame, že Slovenský pohár zavŕšime úspešne, či už z pohľadu organizátorov alebo súťažiacich.