...bol raz jeden les. A ten les bol plný rozprávok. Presne tak. V sobotu, 27. mája 2017 sa lukostrelci z nášho klubu podieľali na jednej z najkrajších akcií mesta Partizánske – Cesta rozprávkovým lesom. Podujatie má v meste dlhoročnú tradíciu a tiež stabilnú obľúbenosť medzi jeho detskými obyvateľmi.

Tento rok nám aj počasie hralo do karát, celý deň bolo krásne a príjemne teplo, čo sa priaznivo odrazilo aj na vysokej účasti detí s rodičmi. Ako tradične, cesta začínala pri Salaši, na okraji mesta Partizánske a deti museli počas nenáročnej vychádzkovej trasy absolvovať úlohy na viacerých stanovištiach. Každé stanovisko predstavovalo odlišnú rozprávku, či fantazijnú bytosť, a tak ste v tento deň mohli v lese okrem jeho „bežných“ obyvateľov stretnúť aj Snehulienku, Červenú čiapočku s košíkom dobrôt ale aj obľúbené postavy zo Zamrznutého kráľovstva. Cesta končila na dobre známej lúke pri chate Ondrej, kde na deti už čakal bohatý program a ďalšie zábavné aktivity.

Okrem vozenia na poníkoch, maľovania na tvár či ukážok hasičskej techniky (deti obletovali hasičov priam v húfoch a takmer tak veľmi ako násJ), boli súčasťou sprievodného programu aj lukostrelci z klubu 3beč Partizánske. Od rána sme pre deti pripravovali terče a zázemie so sladkými odmenami, aby si každé z nich mohlo overiť, že ten Robin Hood to vlastne vôbec nemal ľahké. Sotva nad naším prístreškom zaviala klubová zástava, už k nám začali prúdiť prvé skupinky detí s rodičmi. Niektorí bojazlivo, iní ťahajúc rodičov za sebou, všetci sa však nakoniec odhodlali chytiť do ruky luk a skoliť provokatívne sa pasúcu srnku pár metrov pred sebou.

S potešením priznávame, že sme večer skončili absolútne vyšťavení, zachrípnutí a obhorení od slnka. Detí, ktoré si chceli lukostreľbu vyskúšať, bolo toľko, že sme sa nestihli ani na chvíľu posadiť a dať si „pauzu“. Je však výborné vidieť takýto veľký záujem o lukostreľbu už od útleho veku, hoci nie všetci potenciálni lukostrelci boli z tej najmladšej kategórie. Úsmevné sú najmä konštatovania, že „v telke to vyzerá oveľa jednoduchšie“, ale hlavne situácie, keď sa streľba oteckovi zapáči natoľko, že k tomu za svet nechce pustiť syna. Svojím spôsobom bolo potešujúce aj zistenie na konci akcie, keď sme na lúke ostali medzi poslednými baliacimi sa (posledný bol už len nafukovací hrad, ktorý nie a nie vypustiť vzduch).

Veríme, že tak ako sa spokojnosť s podujatím prejavila na našej strane, rovnako boli spokojné aj deti s rodičmi, ktoré sa zastavili pri našom stánku. Sme radi, že nám bola zo strany mesta poskytnutá možnosť prezentovať sa aj tento rok na podujatí, ktoré otvára letnú kultúrnu sezónu v Partizánskom. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu aj v budúcnosti, no hlavne na ďalšie stretnutia s deťmi, ktoré majú záujem o náš šport.

Galéria

Majka Pátková